I kulturens vagga

Sassy och hennes besättning ligger så åter tryggt förtöjda i en moderlig famn, även kallad hamn.

Under gårdagen lämnade vi holländskt vatten, gick förbi Belgiens kust och vidare in på franskt territorium. Vi fortsatte tills det började lukta sur ost från land och följde då doften in till Boulogne sur mare och en lagom pittoresk fiskehamn. Nu sitter vi här i sittbrunnen förstrött sippandes på en ljummen bag-in-box rosé, känner in atmosfären av fransk kultur och planerar vår fortsatta färd.

Pappa Gie (även känd under Pseudonym Den gamle och havet) gastade på innan avfärd från Ijmuiden och har klarat sina gesällprov som sjöman med bravur.

Enligt prognoserna lär vindarna vara lojja hela veckan så vi planerar att glassa vidare i små etapper söderut längs franska kusten för att uppleva kultur och mustiga spelemän innan vi senare drar vidare mot det solbrända folkets land, England. På återhörande!

 

5 thoughts on “I kulturens vagga

 1. Hur går det för den kulturansvarige? Vad blir det för upptåg tro? Låter gott att ni tar er allt längre söderöver! Hoppas att ni får det fortsatt strålande!

  • Kulturansvaret hänger på en skör tråd efter kvällens guidade tur där det var IT-ansvarige själv (dvs undertecknad) som fick visa vägen till kulturens vagga i gamla stan. Inget intresse för att fotografera och inspektera gamla byggnader i timmar har han visat heller. Jag är orolig att han kommer att degraderas ytterligare till lokalvårdare ;)

 2. Hej på er.
  Det verkar som allt är ok ombord, och att Gie hunnit ikapp er. Ha det fortsatt bra och låt Gie ansvara för rödvinsinköpet i Frankrike. Det är han en mästare på. Ingela blr sjösjuk bara hon ser bilderna.
  Hälsningar Ingela o Kent

  • Hej Kenta!

   Jodo, pappa Gie sköter vininköpen med bravur. Ingen annan kan blanda italienska med spanska och taffligt kroppsspråk så bra som pappa, säg den stroppiga fransman som inte skulle förstå detta :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>